Katecheta w zwierciadle wirtualnego świata - Chałupniak, Radosław (Zeszyty Formacji Katechetów, 2018)
W artykule podjęto zagadnienie wzajemnej relacji katechezy i świata wirtualnego. Przeanalizowano różne wypowiedzi internetowe z lutego 2017 r., ukazując, jak postrzegany jest katecheta w świecie wirtualnym. W oparciu o te teksty wyprowadzono wnioski i postulaty dotyczące zaangażowania współczesnych katechetów w percepcję i współtworzenie rzeczywistości wirtualnej.