Katechizm „Największa jest Miłość” narzędziem ewangelizacji młodzieży szkół ponadgimnazjalnych - Borowicz, Joanna (Zeszyty Formacji Katechetów, 2017)
Młodzi ludzie potrzebują nie tylko odpowiedniego środowiska do rozwoju, ale także odpowiedniej postawy i podejścia dorosłych - rodziców, nauczycieli i pastorów. Wiele osób odpowiedzialnych za edukację młodego pokolenia szuka nowych form i metod edukacyjnych. Jedną z takich prób wydaje się być Katechizm ewangelizacyjny dla młodych zatytułowany: „Największa jest miłość”. Docelowym czytelnikiem katechizmu jest młodzież gimnazjalna, która już otrzymała sakrament bierzmowania i pragnie kontynuować proces formacyjny.