Dynamika grup apostolskich w szkolnych kołach zainteresowań - Łabendowicz, Stanisław (Zeszyty Formacji Katechetów, 2014)
Podstawowym zadaniem szkoły jest przekaz wiedzy uczniom. Uczniowie zdobywają ją podczas lekcji, ale także uczestnicząc w zajęciach pozalekcyjnych. Dzięki nim mogą rozwijać swoje pasje i zainteresowania.Mogą dzielić się dobrem z drugą osobą. Autor artykuły podejmuje kwestię dotyczącą dynamiki grup apostolskich w szkolnych kołach zainteresowań.