Katecheza młodzieży z zastosowaniem technologii cyfrowej - Pająk, Katarzyna (Zeszyty Formacji Katechetów, 2023)
Kościół katolicki pokłada nadzieje w środkach technologii cyfrowej jako nowej formie ewangelizacji i katechizacji, jednocześnie zachęcając katechetów do podnoszenia swoich kompetencji cyfrowych oraz wdrażania narzędzi cyfrowych w strukturę katechezy. Technologie cyfrowe pozwalają ukazywać Chrystusa w sposób bardziej dostępny młodym ludziom. Katecheta powinien odpowiadać na potrzeby katechizowanych i wprowadzać atrakcyjne pomoce dostosowane do poziomu edukacyjnego.